fbpx

Фондация БЪЛГАРИН представя кампанията „НосиЯ до сърцето“ на 8-ми Национален Агро Семинар в гр. Пловдив

Фондация БЪЛГАРИН получи официална покана от председателя на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) г-н Костадин Костадинов да представи своята родолюбива кампания “НосиЯ до сърцето”, в подкрепа на училища изучаващи български фолклор на 8-ми Национален Агро Семинар.  Ежегодният форум ще се проведе на 29 и 30 ноември 2018 г. в Гранд хотел Пловдив, гр. Пловдив, под надслов „Зърнопроизводството на кръстопът?“. Престижното събитие ще събере сектора заедно с представители на публични органи, образователни институции, търговски и анализаторски компании, чуждестранни неправителствени организации, и др.

 

Земята е нещо свещено за българина, тя е препълнена с мъдрост и добрина и затова е легнала в основите на неговия нравствен светоглед. Земята е и неизменна част от родния фолклор, именно поради тази причина вярваме, че е възможно тясно сътрудничество между земеделските организации и Фондация БЪЛГАРИН в подкрепа на родното производство, традиции, обичаи и народно творчество.

Екипа ни ще представи благотворителната изложба „НосиЯ до сърцето“ II, инициатива за насърчаване и подпомагане на талантливи деца, изучаващи български фолклор. Това издание е под наслов: “Не оставяй родината за чужди ширини, не оставяй носията само в сърцето си”. Изложбата ще бъде разположена във фоайето на Гранд Хотел Пловдив .

Картина „НосиЯ до сърцето“ Художник: Яна Любенова

След огромния успех на първото издание и събрани близо 7 000 лева, втората ни изложба продължава своята обиколка из България. На благотворителната кауза откликнаха шест художника: Ирина Цветкова, Яна Любенова, Георги Петков, Юлия Бузилова, Миряна Койнова, Радосвета Желязкова. Авторите ще представят над двадесет творби с етнографска тематика и фолклорни мотиви.

С реализираните приходи ще бъдат закупени народни носии за талантливите деца от:

  • НУФИ Филип Кутев гр.Котел
  • НУФИ Широка Лъка  
  • НГХНИ “Константин Преславски” – гр.Варна
  • СУ „Елин Пелин“ гр. Варна
  • НУМТИ „Добрин Петков“ гр. Пловдив
  • СУ Емилиан Станев гр. В. Търново

Отново ще подкрепим и нашите партньори от Национален етнографски музей и кампанията им за създаване на дигитален образователен център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.