fbpx

Първият онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН е с участници от 12 държави

Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН

Със страхотен успех протича Първият онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН.

Огромен е интереса към конкурса, организиран от Фондация БЪЛГАРИН, с над 100 регистрирали се за участие изпълнители още в първите дни след началото му от 12 държави, сред които Украйна, Кипър, Германия, Норвегия, Ирландия, Испания и др. Участниците от България са се регистрирали от над 50 населени места от всички етнографски области в страната. На 20 Април 2020 по време на извънредно положение и под карантина в България стартира първото издание на Онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. Основна цел на конкурса е да повдигне духа на българите в условия на световна пандемия и икономическа криза. Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН предоставя дигитална сцена за изява на талантливи изпълнители на българска народна музика от цял свят. 

Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН

„Обратната връзка, която получаваме от участниците е много добра и всеки ден от началото на конкурса регистрираме и обработваме видео материал, който представяме в социалните мрежи на аудиторията“ – сподели Станимир Георгиев, директор на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. Екип от над 10 човека е ангажиран с организацията на събитието. Онлайн съревнованието е с награден фонд от 5000 лв., а регистрации за участие ще се приемат до 20-ти май 2020 г. Организаторите споделят, че е възможно да удължат крайният срок за участие, за да могат да бъдат обработени всички регистрации и за да се даде допълнително време на участниците да се подготвят за конкурса. След финалната дата за регистрация, почитаемото 5 членно жури с дългогодишен опит в българския музикален фолклор, ще формира оценките на всички таланти в рамките на 10-дневен срок по международна точкова система. Публиката също ще може да оцени своите любимци и да повлияе на крайната оценка в Youtube и Facebook

Организаторите на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН изказват благодарност към ГЕНЕРАЛНИЯ СПОНСОР на събитието, един от най-големите експерти в логистиката  Еконт, който с радост откликна на мисията и целите на инициативата. Във времена, в които всички значими фолклорни събития в България се отменят, интернет е единственото свободно пространство, чрез което можем да се докоснем до изкуство. Прекрасно е, че все още има социално отговорни бизнеси, които подкрепят българския дух и традиции.

Еконт
Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН с подкрепата на Еконт

Официални покани за участие в конкурса са изпратени до организации на българските общности и български училища в чужбина, както и до учебните заведения със засилено изучаване на български фолклор. Талантливи певци, танцьори и музиканти на българска народна музика могат да изпратят своите видеоклипове на e-mail: bulgarian.competition@gmail.com чрез уеб платформите за пренос на данни: Google Drive, dox.bg или wetransfer.com до 23:59:59 часа на 20 май 2020 г.

Повече информация, пълните правила и регламент за участие в конкурса можете да намерите на www.competition.bulgarian.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.