fbpx

Исторически парк е официален партньор на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН 2020

Исторически парк

Исторически парк е официален партньор на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН 2020 и се включва като основен спонсор в родолюбивата инициатива на Фондация БЪЛГАРИН.  

В трескава подготовка са се активирали голяма част от преподаватели и родители на талантливи българи занимаващи се с популяризирането на българската народна музика. Участници от Германия, Испания, Украйна, Кипър и Ирландия продължават ежедневно да засипват пощата ни и да ни затрупват с многобройни въпроси, касаещи конкурса. Обличат се носии и се репетира на домашни условия под карантина в цял свят. Обратната връзка е с десетките хора, които са изявили желание да споделят своя и таланта на децата си. Това беше и сред основните цели на организаторите на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН, да мотивира изпълнителите на български фолклор да продължат своята важна дейност по съхраняването на културното ни наследство.

Българските царе Каоян, Петър и Асен
Българските царе Калоян, Петър и Асен посрещат гостите на Исторически парк

Победителите от всички категории и възрастови групи ще могат да посетят безплатно Исторически парк заедно със своите семейства. Единственият по рода си туристически атракцион за културен туризъм беше отличен с голямата награда в категория „Изборът на българите“ в рамките на четвъртите годишни награди на Министерството на туризма. 

По време на посещението си в Исторически парк победителите във Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН ще бъдат пренесени по интерактивен начин до 10 000 години назад във времето – до първата цивилизация, открита по нашите земи. Ще се запознаят с общо 5 епохи, открити и изследвани по нашите земи, които са възстановени по археологически данни с помощта на археолози, историци и възстановчици. Повече за уникалният проект Исторически парк можете да научите в официалната им страница: https://ipark.bg/

Крайния срок за участие в Първи международен онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН е 20-ти Май 2020. Регистрирайте се за участие на: https://competition.bulgarian.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.