fbpx

Удължава се срока за участие в Първият онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН до 30 Май 2020 г.

Организаторите на конкурса от Фондация БЪЛГАРИН официално обявяват удължаване на срока за участие в Първият онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН до 30 Май 2020 г. При изключителен интерес протича събитието насочено към артисти, които се занимават с български фолклор. Над 500 са заявленията за участие на изпълнители от държави, сред които САЩ, Англия, Ирландия, Германия, Испания, Украйна, Норвегия, Молдова, Кипър и др. Изключително силно представяне на музиканти, певци и танцьори от най-елитните фолклорни училища в България. Организаторите представят времевата карта, по която ще протече конкурсът до своя край на 1 Август 2020. 

Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН
Времева рамка | Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН
 • ЕТАП 1 – Регистрация и подаване за заявления за участие. На 30 Май 2020 в 23:59:59 часа ще бъдат преустановени регистрациите във Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. За участниците от чужбина ще е валидна времевата зона на държавата, от която е участника.
 • Журито получава достъп до видеоклиповете на всички участници за да направят първоначален подбор – не по-късно от 3 дни след постъпването на регистрацията на участниците. По този начин членовете на журито проследява развитието на конкурса и нивото на участниците през целият период на конкурса. Членовете на журито определят, кои участници ще преминат към ЕТАП 2 и ще бъдат публикувани в официалните дигитални канали на БЪЛГАРИН.
 • Организаторите ще уведомят писмено по имейл всички участници, за статуса на тяхното участие в конкурса. Ще бъде предоставен 7 дневен срок за корекции на видеоклипове несъответстващи на регламента на конкурса, липсващи документи за регистрация, или видеоклипове с много лошо качество на звук и/или картина. 

ЕТАП 2 –  Определяне на победителите от почитаемото жури

 • На 20 Юни, 7 членен, експертен състав на журито ще определи победителите в Първи международен онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН.  
 • На 30 Юни ще бъдат официално обявени ПОБЕДИТЕЛИТЕ в Първи международен онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН.
 • 30 Юни е крайният срок за публикация на всички видеоклипове на допуснатите до Етап 2 участници, в дигиталните канали на БЪЛГАРИН.

ЕТАП 3 –  Определяне на ЛЮБИМЦИТЕ на публиката

 • Поради огромният интерес към конкурса, организаторите ще предоставят възможност на онлайн аудиторията, да определи кои са любимците на публиката самостоятелно и независимо от оценката на журито. В момента се водят консултации с водещи дигитални, маркетинг експерти, за да се определи начинът, по който най-честно да бъде проведено при равни условия онлайн оценяването. Три са възможните дигитални канали, през които могат да бъдат проследени онлайн активностите на видеоклиповете. Facebook, You Tube и онлайн гласуване в официалният сайт на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. Организаторите ще предоставят до броени дни, допълнителна информация за онлайн гласуването.
 • На 1-ви Юли ще стартира онлайн гласуването в официалният сайт на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. Всички видеоклипове ще имат точно един месец време, след като бъдат качени в интернет да бъдат оценени от аудиторията. Определящо при вземането на решението, кои ще са любимите фолклорни изпълнители на публиката, ще бъде онлайн гласуването в сайта на конкурса. На второ място ще се вземе под внимание активността на клиповете в социалните мрежи на БЪЛГАРИН. Няма да бъде вземана под внимание оценката на журито.
 • Организаторите ще предоставят на всеки член от журито ЗЛАТНА КАРТА, с която да бъдат наградени със специални награди за Отлично представяне 7 участника извън общото класиране. ЗЛАТНА КАРТА дава възможност на всеки член на журито да изрази по категоричен начин, убежденията си по отношение на таланта на един от участниците.
 • Фондация БЪЛГАРИН ще поощри с допълнителни награди, най-високо оценените от публиката видеоклипове в дигиталните канали на БЪЛГАРИН. 

Жури на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН

 • доц. д-р Владимир Владимиров – Ръководител катедра “Музикален фолклор” в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив.
 • доц. д-р Галя Петрова-Киркова – Преподавател по народно пеене в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив
 • ас. д-р Ивайло Иванов – Преподавател по народни танци във Варненски свободен университет “Черноризец Храбър” гр. Варна и Творчески директор на Ансамбъл БЪЛГАРИН
 • Драгни Драгнев – Преподавател по гайда в СУХНИ “Константин Преславски” гр. Варна и Художествен ръководител на Оркестър БЪЛГАРИН
 • Ивайло Николов – Председател на Управителният съвет на Фондация БЪЛГАРИН
 • д-р Дaнислав Кехайов – Директор и главен художествен ръководител на Ансамбъл ПИРИН
 • доц. Георги Гаров – Ръководител катедра “ Хореография“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ гр. Благоевград.

ОТНЕМАНЕ НА ТОЧКИ

 • неспазване на регламента 
 • дублирането на видео клипа онлайн в други дигитални канали, преди публикуването му във Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН
 • нередовни документи за участие, липса на документи за регистрация, декларации и подписи, липсваща песен или мелодия, липсата на представяне и информация за изпълнител и др.
 • фалшиво пеене, свирене
 • неритмичност

Първи онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН се осъществява с помощта на експертите в логистиката Еконт. Победителите от всички категории и възрастови групи ще могат да посетят безплатно, заедно със своите семейства „Исторически парк“ официален партньор на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. Победителите от всички категории и възрастови групи ще получат материални награди и подаръци от Онлайн магазин БЪЛГАРИН. С парични награди ще бъдат наградени победителите над 14 г.

Награден фонд на Първи онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН е в размер на 5000 лв.

За допълнителна информация можете да се запознаете с регламента и условията за участие на https://competition.bulgarian.bg/

Запознайте се с дейността на Фондация БЪЛГАРИН

Подкрепете Фондация БЪЛГАРИН и даровитите деца на БЪЛГАРИЯ – Онлайн магазин БЪЛГАРИН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.