fbpx

Фондация БЪЛГАРИН И SEO агенция Serpact обединяват усилията си в съхраняването на българския фолклор

На днешният светъл празник, отбелязвайки 134 години от деня на СЪЕДИНЕНИЕТО, Фондация БЪЛГАРИН И SEO агенция Serpact си подадоха ръка и обединяват усилията си  в подкрепа на българския фолклор. Следвайки примера на предците си вярваме, че с обединени усилия можем да постигнем много повече в каузата да запазим родовата памет и корена български за идващите поколения.

Мисията на БЪЛГАРИН  е да съхранява, популяризира и дигитализира съкровищницата, наречена български фолклор и народно творчество. Създаден през 2015 г., БЪЛГАРИН стартира като Фейсбук страница и личен блог, отразяващи фолклорни и културно-исторически събития в страната ни. През 2017 г. е създадена и Фондация БЪЛГАРИН и веднага започват първите положителни резултати от усилията на малкия, но сплотен екип на родолюбивата организация.

Част от доброволците и екипа на Фондация БЪЛГАРИН по време на второто издание на благотворителното събитие „НосиЯ и Танцувай“, в подкрепа на талантливи деца изучаващи български фолклор.През 2018 и 2019 г. в поредица от изложби и концерти са подсигурени средства за националните ни фолклорни училища в Котел и Широка лъка, както и учебни заведения с разширено изучаване на фолклор в цялата страна. Дарени са народни носии и фолклорни инструменти на читалища, музеи и детски конкурси. Фондация БЪЛГАРИН организира периодично и благотворителен обяд за хора в нужда, както и много други обществено-полезни инициативи.

Борислав Арапчев SEO Strategist в Serpact е един от хората, който от самото създаване на Фондация БЪЛГАРИН през 2017 г., следи от близо дейността й, и  е в помощ на екипа от разработчици за сайта www.bulgarianfoundation.com. Борислав също така участва неколкократно в благотворителни кампании на фондацията в гр. Пловдив в подкрепа на талантливи деца. От началото на учебната 2019 г. на 15 Септември Serpact ще се ангажира с техническото обезпечаване на сайта на фондацията и ще допринесе за популяризирането на дейността й. 

Борислав Арапчев, Станимир Георгиев и Дидо Григоров по време на Digital4Varna 2019

Във Варна, където  е централата на Фондация БЪЛГАРИН, председателят на родолюбивата организация Станимир Георгиев се срещна с Дидо Григоров и Борислав Арапчев от Serpact. Тримата обсъдиха бъдещото сътрудничество и си пожелаха успех в това добро дело. Борислав Арапчев беше лектор на конференцията Digital4Varna, а Дидо Григоров беше модератор на дискусионна маса на същото дигитално събитие.

 

Философията на агенция Serpact е, че бизнесът трябва да е отговорен и да работи не само за собствения си растеж, но и за подпомагане на социални каузи и подобряване на средата ни на живот като цяло. Именно затова с радост двете организации си подадоха ръка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.