fbpx

Фондация БЪЛГАРИН подкрепи първия българин, класирал се на най-престижното състезание по Кросфит в света

Stavri Stavrev, Plovdiv Trowdown

Фондация БЪЛГАРИН подкрепи изключителният атлет Ставри Ставрев, който е първият и единствен БЪЛГАРИН, класирал се на най-престижното състезание по Кросфит в Съединените щати – Cross Fitt Games. 1000 лв. бяха дарени за кампанията „Пътя към успеха“, която организираха близки и приятели от сплотената кросфит общност в България. Това е Олимпиадата на фитнесa и най-високото ниво за физическа издръжливост на елитни атлети  в дисциплини като плуване, вдигане на тежести, гимнастика, бягане, гребане, колоездене и др. Ставри Ставрев ще се конкурира с 236 състезателя от над 100 държави.

Stavri Stavrev - Varna Throwdown
Финала на Varna Throwdown 2018. Снимка InsideView.bg

С помощта на приятели, спонсори и организации българският атлет успя да събере средства за пътуването до САЩ. Щастливи сме, че Фондация БЪЛГАРИН успя да допринесе за осъществяването на тази мечта и да станем свидетели на този исторически за България успех. Днес заедно със своя екип и треньори от Cross Fire – Красимир Димитров, Виден Нешев и Кирил Мерджанов, Ставри отлетя да представи родината ни на игрите, заедно с живеещата зад граница Ралица Котерлицова – другият атлет, който ще представлява женската българска сила и издръжливост.

Екипа на Crossfire на път за GrossFit Games 2019
Терминал 2 минути преди излитането на Ставри Ставрев заедно с треньорският състав и екипа на CrossFire гр. София

За хората, които не знаят какво е Кросфит победителя на Crossfit Games се титулова The Fittest on Eart (Най-силният на земята, Fitt – як, здрав, силен). Ставри Ставрев е двукратен носител на титлата The Fittest in Bulgaria с множество награди в национални и международни шампионати по Кросфит. 

 • 2015 Първият българин класирал с на престижното международно състезание в Лондон – Xendurance Europian Championship
 • 2016 1-во място „Murph Chalange“  гр. Пловдив.
 • 2016 1-во място Croatia Throwdown
 • 2016 – Финалист Аthens Throwdown
 • 2017 Fittest in Bulgaria
 • 2017 2-ро място Varna Throwdown, Plovdiv Throwdown, Cyprus Throwdown
 • 2018 1-во място Plovdiv Throwdown
 • 2019 Tреньорски стаж в лицензирана зала по Кросфит в Лондон
 • 2019  CrossFit сертификат за треньор
 • 2019 Fittest in Bulgaria
 • CrossFit Games 2019 Invitation

Можете да разпознаете Ставри, като едно от момчетата в дружината на “Драгалевските коледари”. Винаги милеещ за България и истински Пазител на КОРЕНА. Приятел на Фондация БЪЛГАРИН, като многократно е подкрепял различни благотворителни инициативи и кампании. Последната ни съвместна работа беше закупуването на носии и скарпини за изгорялото читалище в с. Гложене.

Драгалевските коледари гр. София

 

Запомнете това име: Ставри Ставрев. Вдъхновяващ атлет, мотивиращ треньор и съосновател на CrossFire гр. София. Лесно ще го разпознаете на подиумите за награждаване е винаги с усмивка, гордо развяващ националният трибагреник. Пожелаваме му успех и сме сигурни, че ще представи достойно България.

Автор: Станимир Георгиев

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.