fbpx

Фондация БЪЛГАРИН дари народни носии на първокласниците от НУФИ „Филип Кутев“ гр. Котел

Изпълнителният Директор на Фондация БЪЛГАРИН г-н Станимир Георгиев връчва чек за 1100 лв. на Мария Градешлиева - директор НУФИ "Филип Кутев"

През изминалата седмица екипа на Фондация БЪЛГАРИН посети първото музикално училище за фолклорни изкуства в България – „Филип Кутев“ гр. Котел. Имахме приятната задача да доставим народни носии за най-малките възпитаници, които тази година ще бъдат първи клас в 50 годишното училище за български фолклор. Преди няколко месеца ръководството на „Филип Кутев“ в лицето на  директора г-жа Мария Градешлиева и зам. директора г-н Петър Аркалиев ни сподели за нуждата от носии за най-малките. Екипа на Фондация БЪЛГАРИН организира благотворителна изложба „Носия до сърцето“, с картините на талантливата художничка Юлия Бузилова и с част от събраните средства бяха закупени народни носии за малчуганите от Котел. Това е второто училище за фолклорни изкуства, на което Фондация БЪЛГАРИН подава ръка. След няколко месеца предстои втора част на благотворителната изложба и се надяваме да успеем да съберем още средства за носии за талантливите деца. До няколко дни ще бъдат връчени чекове със средствата, от които ще бъдат закупени носии на още няколко училища  изучаващи фолклор.

Конкурс "Песенна дъга над Кутев"
Сцената на НУФИ „Филип Кутев“ по време на детско-юншески конкурс „Песенна дъга над Кутев“

Ръководството на Фондация БЪЛГАРИН изрази готовност да подкрепя НУФИ „Филип Кутев“ и за в бъдеще с народни носии, и инструменти, както и да подпомага талантливи деца изучаващи фолклорни изкуства.

Възпитаничка на НУФИ "Филип Кутев"
Александра Димитрова – възпитаничка на НУФИ „Филип Кутев“

2 thoughts on “Фондация БЪЛГАРИН дари народни носии на първокласниците от НУФИ „Филип Кутев“ гр. Котел

  1. Пламена says:

    Здравейте.Искам да попитам само на училища изучаващи фолклор ли дарявате носий?Бихте ли дарили и на читалище?Нашите самодейци имат нужда от такива,но нямаме средства да им за купим. Ако съм в грешка ориентирайте ме към кого да се обърна.

    • БЪЛГАРИН says:

      Здравейте, моля директора на читалището да ни изпрати информация за дейността на вашите самодейци в официално писмо. Брой носии, спецификации на носии, размери и др. Можете да ни изпратите снимки и клипчета с някои от ваши участия както и награди при фестивали и събори. bulgarianfoundation@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.