fbpx

Фондация БЪЛГАРИН организира празничен ТОПЪЛ ОБЯД за близо 1000 човека в нужда

За трета поредна година Фондация БЪЛГАРИН ще осъществи благотворителна кампания “ТОПЪЛ ОБЯД” за хора в нужда по време на коледните и новогодишни празници.

Целта на благородната кауза е подсигуряване на храна за около 1000 крайно нуждаещи български граждани, социално слаби лица, многодетни семейства, възрастни хора с увреждания и други рискови групи на територията на гр. Варна. Реализацията на кампанията се осъществява благодарение на съвместните ни действия с Община Варна и СНЦ “Здраве Култура Самочувствие” в обществената трапезария към дирекция “Социални дейности” гр. Варна.

Част от екипа и доброволците на Топъл обяд за хора в нужда 2019 г.

В последния работен ден на 2019 г. Фондация БЪЛГАРИН заедно с десетки доброволци и спомосъществуватели, рекорден брой фирми и бизнеси ще се включват в петата кампания на Фондация БЪЛГАРИН – „Топъл обяд“. Инициативата се провежда два пъти годишно – на новогодишните и великденски празници. За щастие и други организации последваха добрия пример извън гр. Варна.

Част от менюто в кампанията Топъл обяд за хора в нужда провеждаща се в социалната кухня на Община Варна.

Информация относно организацията на кампанията:

Храната е предназначена за официалните почивни дни покрай Нова година, когато Социална кухня към Община Варна не работи и не е предвидена храна за най-нуждаещите се. Доброволци ще пакетират и подготвят храната за около 1000 бр. порции със следното меню:
Супа (Шкембе, Пилешка )
Основно ядене (Пиле с ориз/зеле)
Кюфтета на скара
Боза/Айрян

Как можете да помогнете:
1.Направете дарение по сметка на Фондация БЪЛГАРИН / ePay.bg или банков превод в Пощенска банка BG44BPBI79451070091701 с основание “ТОПЪЛ ОБЯД” / 1 порция е = 4,50 лв.;10 порции = 45 лв. 100 порции 450 лв. и т.н.т.
2.Дарете хранителни продукти от първа необходимост с доказан произход и в срок на годност (ориз, олио, брашно, боб, леща, консерви и др.).
3.Запишете се като ДОБРОВОЛЕЦ и помогнете с пренасянето, разливането и пакетирането на храната (само с валидна здравна книжка).

Пакетирането и разливането на храна и приема на хранителни продукти ще започне в последния работен ден на 2019 г. четвъртък 27 декември от 08:00 часа в Обществената трапезария на Община Варна на ул. Драва Соболч 7 / зад пазар Чаталджа.

Благодарим на всички хора, които ни писаха и пожелаха да станат част от това добро дело. Много хора са заявили желание да подкрепят инициативата и сме уверени, че и този път заедно ще успеем.

Шкембе чорба, приготвена от специалистите на Верига заведения за хранене Гюрлата

Изказваме огромната си признателност към компаниите, които приготвят и даряват значителна част от храната: Гюрлата, Годзила, Магазини 300, Пицарии Амичи, Big Bozz, както и за помощта в организацията на кампанията. Надяваме се техният брой да се увеличава и на празниците да има повече щастливи и сити хора в България.

Координатор на кампанията: Станимир Георгиев
тел. 0895580888
bulgarianfoundation@gmail.com
www.bulgarianfoundation.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.