fbpx

ФОНДАЦИЯ „БЪЛГАРИН“ ОТКРИВА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА

ПРАЗНИК НА РОЗАТА

Бъдещето на България, по фотография на Асен ВеликовНа 12 декември 2017 г. от 18 часа във фоайето на Националния етнографски музей ще бъде открита благотворителна изложба “НосиЯ до сърцето”. Събитието е част от кампанията „НосиЯ до сърцето“ на Фондация БЪЛГАРИН за насърчаване и подпомагане на талантливи деца, изучаващи български фолклор. Изложбата ще гостува в Националния етнографски музей до 26 декемри 2017, а от 27 декември 2017 г. до 12 януари 2018 г. картините ще бъдат представени в Гранд Мол Варна.

Творбите в благотворителната изложба са дело на художничката Юлия Бузилова. Авторката представя в своята четвърта самостоятелна изложба 11 картини, с фолклорна тематика и мотиви. Платната ще бъдат предложени на благотворителен онлайн търг, като с реализираните приходи ще бъдат закупени народни носии на деца – таланти от Национално училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев” гр. Котел и Народно читалище”Христо Ботев” гр. Калофер. Една от картините, участващи в благотворителната изложба, е вдъхновена от фотография на Асен Великов, направена по време на Роженския събор през 2016 г. Средствата от продажба на картината, ще бъдат дарени на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН в подкрепа на дарителската кампания за образователен център в Националния етнографски музей.

Двама от най-обичаните народни певци на България, Здравко Мандаджиев и Пепи Христозова, както и фотографът – Асен Великов са сред официалните гости на инициативата, с което те споделят своята лична подкрепа към родолюбивата кауза на Фондация БЪЛГАРИН. 

По време на събитето, гостите ще имат възможност да се насладят на изпълнения на талантливите възпитаници на Национално училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев” гр. Котел и Народно читалище”Христо Ботев” гр. Калофер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.