Фондация БЪЛГАРИН организира благотворителна изложба “НосиЯ до сърцето”, инициатива за насърчаване и подпомагане на талантливи деца изучаващи български фолклор. Домакин на излжбата е Национален етнографски музей.

Художничката Юлия Бузилова, откликна на благотворителната кауза и предостави 11 нейни творби, прекрасни картини с фолклорна тематика и мотиви, които ще бъдат предложени на търг, като с реализираните приходи ще бъдат закупени народни носии на деца таланти от Национално училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев” гр. Котел и Народно читалище”Христо Ботев” гр. Калофер.

Една от картините участващи в благотворителната изложба е вдъхновена от фотография на Асен Великов, направена по време на Роженския събор през 2016 г. и средствата от нейната продажба, ще бъдат дарени на Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН в подкрепа на дарителската кампания за образователен център в Националния етнографски музей.

Дати на изложбата:
12 до до 26 Декември 2017 – Национален етнографски музей.
27 Декември – 12 Януари 2018 – Гранд Мол Варна

Специалени гости:
Асен Великов

Програма:
Изпълнители от НУФИ “Филип Кутев” гр. Котел и НЧ ”Христо Ботев” гр. Калофер.

Събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на народни носии за Национално училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев” гр. Котел и народно читалище ”Христо Ботев” гр. Калофер.