fbpx

„ТОПЪЛ ОБЯД“ за хора в нужда за Великден

На 25 април Фондация БЪЛГАРИН съвместно с Фондация Йонко Дяков ще осъществи втора кампания за подсигуряване на топъл “ТОПЪЛ ОБЯД” за български граждани в нужда, социално слаби лица, многодетни семейства, възрастни хора с увреждания и други рискови групи на територията на Община Варна. В последният ден на 2018 г. Фондация БЪЛГАРИН организира първата благотворителна кампания, с която подсигури празничен новогодишен обяд на български граждани в нужда. Само два дни след обявяването на кампанията анонимни дарители подсигуриха хранителни продукти и средства за топъл обяд на близо 1000 души, част от най-уязвимите социални групи в нашето общество. Организацията на кампанията беше осъществена в координация с община Варна и Българската Агенция за Безопасност на Храните / БАБХ. Инициаторите от Фондация БЪЛГАРИН изразиха своето желание да работят активно с институциите в посока превръщането на кампанията от единичен случай в национална кауза в подкрепа на хора в нужда на територията на цяла България.

Част от екипа на Фондация БЪЛГАРИН в Дом за стари хора Гергана
Част от екипа на БЪЛГАРИН в кухнята на „Дом за стари хора Гергана“ , където бе дарена част от храната в новогодишната ни кампания „Топъл обяд“.

За съжаление, както на нова година, така и на Великден и на всички национални празници, и официални почивни дни Социалната кухня към община Варна не работи, и храна за нуждаещите не е предвидена от общинският бюджет. Това е и едно от предложенията, които ще внесе Фондация БЪЛГАРИН за разглеждане на следващото заседание на общинския съвет на Община Варна – да се увеличи размера на субсидията за безплатно хранене на хора в нужда. Във Великденската кампания за “ТОПЪЛ ОБЯД” вече има заявени участия за набавяне на средства и хранителни продукти от няколко големи заведения за хранене, както и от вериги, и частни дарители. Раздаването на празничният обяд “За хора в нужда” ще се проведе съвместно с екипа на СНЦ “Здраве Култура Самочувствие” в обществената трапезария към дирекция “Социални дейности” на община Варна.

Шеф Йонко Дяков освен с приготвянето на вкусен гулаш за над 250 човека, се включи активно и в покриването и товаренето на храната.
Шеф Йонко Дяков приготви вкусен „гулаш“ за над 250 човека.

Изключително сме щастливи, че Фондация „Йонко Дяков“ застава рамо до рамо с БЪЛГАРИН в организацията на “ТОПЪЛ ОБЯД” . За пореден път заедно ще работим в името на една чиста кауза, кодирана в същността на българина – да помага и да подкрепя своите братя и сестри в нужда безвъзмездно. 

Ако желаете да подкрепите инициативата ни и да дарите хранителни продукти или средства пишете ни на:

bulgarianfoundation@gmail.com, или се свържете с нас на 0889380388

Научете повече за дейността ни: Фондация БЪЛГАРИН

Харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.