ПОБЕДИТЕЛ НА ПУБЛИКАТА е заключителният Етап 5 в първото издание на онлайн фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. 

 

Едно смело начинание, което екипа на Фондация БЪЛГАРИН предприема в разгара на извънредното положение обявено в България в началото на 2020 г. Постигнати са целите на организаторите и беше предоставена дигитална сцена за изява на близо 600 талантливи изпълнители на български фолклор от 12 държави. Конкурса достигна до четвърт милионна аудитория и популяризира родният фолклор и чрез културното ни богатство повдига духа на българите в условия на световна пандемия и икономическа криза.

 

Предвидени са допълнителни и специални награди, които ще бъдат връчени след заключителният Етап 5. Вижте победителите в Етап 3 ТУК: https://bulgarian.bg/obqvqvane-na-pobeditelite/

 

Правила:

 

Кой участва в Етап 5?

На 1-ви Юли стартира селекцията на участниците, които се борят за сърцата на публиката в дигиталните канали на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. Участниците имаха точно три седмици за да достигнат до аудиторията и да бъдат оценени от своите почитатели. По 12 участници от категории Народно пеене, Народни танци и Народни инструменти, които получиха най-висока оценка от публиката, с най-голям брой гледания, реакции, харесвания, споделяния и коментари ще преминат във финалният Етап 5.

Къде се провежда?

https://competition.bulgarian.bg

 

Oт кога, до кога?

На 22-ри Юли 2020 от 18:00 часа ще стартира  заключителният  Етап 5 на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН. В продължение на 7 дни, тридесет и шест финалиста с най-висока оценка от онлайн аудиторията ще се борят за наградата „ПОБЕДИТЕЛ НА ПУБЛИКАТА“ на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН

 

На 30-ти Юли 2020 в 23:59 часа и ще бъде прекратено онлайн гласуването. Организаторите определят три дневен срок за анализиране на резултатите. 

 

На 08.Август 2020 ще бъдат обявени ПОБЕДИТЕЛ НА ПУБЛИКАТА и носителите на специални и допълнителни награди предвидени за изпълнители и преподаватели отличили се в конкурса и направили силно впечатление на организаторите от Фондация БЪЛГАРИН.

 

Кой може да гласува?

Всеки човек с достъп до интернет от цял свят. Всеки гласуващ 

ще има само по един глас за всяка категория и общо три гласа. 

Народно пеене

Народни танци

Народни инструменти

 

Награди

Ще бъде присъдено Първо, Второ и Трето място и в трите категории Народно пеене, Народни танци и Народни инструменти.

 

Победителте във финалният етап на Фолклорен конкурс БЪЛГАРИН ще получат парични награди в размер на 100 лв. за първо място, 75 лв. за Второ място, 50 лв. за 3-то място. Победителите на Първо място ще получат “Семеен билет” на стойност 70 лв. за Исторически парк. Всички победители ще получат тениски БЪЛГАРИН. Видеоклиповете на победителите ще бъдат представени на аудиторията в официалните дигитални канали на БЪЛГАРИН в YouTube и Facebook.